Tuesday, August 10, 2010

Ramadan Al-Mubarak

Ramadan is here again. For the third time, I'm pregnant during this holy month. I feel blessed that all three kids went through fasting in my belly. In a way, I find them to be strong and resilient maybe due to the fact that they were in me during the last few weeks of pregnancy which coincidentally coincide with fasting before popping out.

I will try to fast for the whole month, just like I did when I was pregnant with Zara, InsyaAllah. Must niat that I'm doing it for the Al-Mighty, then only will He help me in strength and spirit to go through fasting the whole month.

Yesterday, I made my way to Pusat Pungutan Zakat to pay my fidyah. I've been procrastinating since forever and yesterday, I decided that enough is enough. I only managed to replace six days of fasting when I gave birth to Zareef eight years ago. So that leaves a remaining of 24 days that has not been replaced till today. Then, I owed Allah another 15 days from last year's Ramadan. I know... I regret it very much. I'm not an obedient Muslim after all. Totally my BAD!

I was ready to fork out a substantial amount to pay my fidyah but when the officer at PPZ verified and calculated (banyak kali ok aku suruh dia kira balik) the amount, I found the amount to be peanuts to what I thought it should be. So, I paid extra. Sedekah la sket. Once I'm done, I felt free and very, very relieved like you won't believe it. I felt like my soul has been cleansed and I'm all ready to face Ramadan with a clean new slate.

To all my Muslim friends out there, I wish you a blessed Ramadan. Semoga segala amalan kita diterima and diberkati Allah.Selamat Berpuasa semua!

9 comments:

noor said...

but you still have to fast (24 + 15=39 hari) the fidyah hanyalah denda saja, tapi kita tetap kena qada' puasa betul tak? ni yg saya faham.

Pinkwatch said...

ye betul noor.. lagi 39 hari mmg kena ganti.. d fidyah will double klu tak byr tahun tu... d puasa x double.... :)

takpe kk nora.. InsyaAllah nnt semua dh lega, diberikan kekuatan pd u utk ganti.. mcm sy dulu la... spjg masa bujang x pernah terfikir nk kena byr fidyah.. once dh kawin beranak, menyusu plak full time, mmg x larat.. tangguh pon ye... baru2 ni alhamdulillah dh habis ganti dkt nk sebulan... mmg penat rasa, tp mcm kk nora kata must niat betul doing it for Allah, alhamdulillah dipermudahkn dan susu pon x kurang... :)

NORA ANSHAR said...

noor: yes, like pinkwatch said, i still have to ganti 39 days before ramadan 2011 or else bayar lagi fidyah next year.

pinkwatch: memang kak nora ni suka sgt leave it to the last minute. queen of procrastination. patutnya dulu, masa kat uk ganti siap2 masa winter coz senang sket. siangnya pendek tapi dok leka n lalai... ni lah padahnya.

Along said...

Selamat Berpuasa to you and your family. Aku last year pun puasa penuh sebab breastfeeding Daria. Tahun ni? Uwwaaaa...1st day dah takleh dah. Hmmm...hopefully x banyak hari la. Nak menggantikan nanti...punya la liattt!!

suria said...

hehe...i also have another 10 days from 2005!Hish..

theotheraj said...

39 days to ganti post ramadhan, post delivery. ada motivation tu, help you get back into shape

NORA ANSHAR said...

along: the trick in mengganti puasa, pada aku la... is to do it straight or every monday and thursday. kalau ada break in between, alamatnya... memang lambat la lagi nak habis hehehhe...

suria: selamat mengganti sebelum ramadan 2011 ye ;)

joe: 39 days tu was from 2002 & 2009. ni belum masuk yg aku tak puasa 2010 coz dah sarat sangat. motivation, definitely yes. tapi the willpower?? hmmm... i really question that heheh..

theotheraj said...

campur 2010, dah macam orang kena ganti puasa denda jima' siang hari ramadhan je ni.. hahaha

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)