Friday, March 31, 2006

This Time Around, It's Worst Than The Last

It's the pregnancy that I'm talking about. I know that each pregnancy is always different and unique from the last, but I can't help but compare. When I was pregnant with Zareef, it wasn't this bad.

Now, I get nauseaness all the time. No more morning sickness. It's 24-7 sickness. I can't keep my food down. I throw up whenever I smell something frying. I get dizzy after driving. I'm exhausted all the time. My face is full of teenage zits. Big ones I might add. My ankles and feet swelled worst than a balloon. I can no longer traipse up and down shopping malls all day long because the last time I did, spotting occurred.

Ya Allah... please give me the strength to carry this child until the day he/she is supposed to be borned. Amin...

ps: I so crave for a good yummylicious plate of char kuew tiaw. Suggestions would be greatly appreciated. Thank you!!

14 comments:

dillafahim said...

kesiannya.. sabar ye.. saya pon lalu teruk jugak 3 bulan pertama hari tu.. mmg lagi teruk dr fahim...tu yg keje berlambak tertangguh...sampai depressed kena jumpe doktor.. hehehe..

char koey tiaw.. kalu kat Penang tau lah... kat depan USM atau depan Sunshine Square.. kalau kat KL.. dulu kat Sunway piramid punyer food court, ade char koey tiaw sedap.. hari tu balik mesia 2004, ade restaurant ape tah kat alamanda, little penang kot, pon ok jugaklah char koey tiaw dia... kalau kat KL yg lain2 tatau lah pulak...

Along said...

lorr...anak pompuan kot ni. Kot dah lain rasanya from Zareef's time.

Harap2 for 3 months je morning sickness ko. Kena macam aku, hampir 7 months. Manjang mc.

Keow Teow kat Alamanda tu, nama gerai dia Little Wok. Sedap gak, aku pernah makan. Dia punya Seafood Keow Teow ok gak.

At least ko tergerak jugak nak makan. Insya'allah tadak apa2. Bersabar je lah.

Ni yg buat aku nervous je nak pregnant next year. Bab muntah2 ni yg takleh handle.

noresh said...

dilla: tengah tak sabar sangat nak tunggu habis 3 bulan. hopefully tak melalut sampai nak bersalin. kalau tak... pengsan la k. nora.

along: nanti aku pi try kat alamanda tuh. skarang ni tak lalu nak makan sangat pun. tapi kalau tak makan, lapar pulak. tapi bila dah makan, seciput je yg lalu. yg lain sumer kuar ikut atas. i dok doa that i won't last long macam ko.

ozrules said...

Ni yang malas bila talking about getting pregnant nih. Sementara nak masok second trimester tu, sakit jiwa dan raga. With Adam 3 bulan aku flat langsong tak bleh nak bangon. Luckily la time tu cuma ada Dermot ajer, and he of course can look after himself. If this time jadi macamtu, sape pulak nak looking after si gemok tu ?
Adeh ....ni yg tengah dok becinta nih kot kot nanti aku tak bangon 3 bulan jugak !

xxx

dona said...

aiyoo i pity u la pal. Bersabar je la dulu kan. For great tasting char kuey tiow, make your way to Little Penang Cafe in Midvalley or the one in uptown (gerai Glass noodle famous tu.. geez i cant remember the name)

LazyDaisy said...

i am lucky this time my pregnancy tak teruk sgt morning sickness, and i eat like crazy....the only thing yg i tak larat masa first trimester is super-duper exhausted maybe due to crazy workload....sampai dapat mc bedrest for 8 days...lepas tu skrg ni dah ok my workload pun dah kurang boss kesian kut heheh :D

btw danial is going to have a company possibility dapat baby boy lagi hehehe :D

izreen fara said...

congratulations! insyallah it will all pass safely soon.

nong@kween said...

aku preggie dulu macam tu, morning noon and night sickness up to the last months. tu yg aku macam phobia nak pregnant lagi tu...

dillazag said...

Yummy Kuew Tiaw --
1) Kat Subang Ria near FAM Kelana Jaya
2) Kuew Tiaw Law Wan (camni ke eja dia?) kat Restoran Jaya, in Kelana jaya -- the row belakang Syed restaurant, the restaurant is sebaris dengan Klinik Anita & Johari aka Klinik Murad
3) Uptown -- Bintang Tony's . Don't know if this place ada lagi or not

marsheque said...

Huhu hang in there ma fren... Masa preggerkan Myra dulu I takde apa apa morning sickness except for major major zits breakout.. Adoila, phobia jugak nak pregger lagi rasanye..

For yummy kuey teow:

1. Restoran Subang Ria (as mentioned by Dillazag)
2. Lau Wan Kuey Teow SS 3 - Belakang Syed Restaurant (as mentioned by Dillazag)
3. Uptown: Tony
4. Satu kedai kat Shah Alam ni..

noresh said...

ozrules: apa kata ko bawak mak ko datang dok sana. at least she can help around with adam masa dermot pi keje. skarang dah dekat kan.

dona: thanx for the tip. i've been too little penang cafe. memang sedap. now, i'm out scouting for more....

lazydaisy: hopefully this craziness that i'm facing will end as soon as i enter the 2nd trimester. tak larat dah asyik muntah2 je lepas makan. when all these stop, i plan to eat a horse.. nyehnyehhehe...

izreen: thank you! i know it shall pass (hopefully) but while waiting for it to pass, it's such a torment kan. i hope you're doing well too. dah boleh makan chicken ke belum?

nong: i know how u feel dear. memang phobia la but what to do. takkan nak anak sorang je. nanti tak meriah hidup.

dillazag: thank you so much for the tips. i will drag bard to these places this weekend. hehehhehe

marsheque: i'm with you on the zits. very, very major. and they grow up to the size of peas. i don't dare to squeeze them out takut nanti ada scar. but i tell u, they're damn painful! thanks for the tips too dear!

doubleaye said...

err tak boleh nak contribute sbb takde experience tapi nak jugak bersuara! :P

izreen fara said...

yup.. me doing fine alhamdullillah, aside from the major breakout and the anti-chicken shield. nope, chicken still banned from the dining table!

kaezrin said...

i like the one kat uptown sedap///hope u will be better off soon